v.35

Bebisen :

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


Jag :

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 • Förlossningsdatum: 2010/03/06
 • Gravid i vecka 34+2
 • Har klarat av 86% av graviditeten
 • Har 39 dagar kvar till förlossningen

 • Shit vilken jätte bebis, hur ska den komma ut ??? !!!
  OCH STÖRRE SKA DEN BLI!!

  25-01-10

  Tiden rusar iväg som sagt, hinner knappt andas ut.
  v.35 är här?! hur gick det till?
  Har hört att de 10 sista veckorna skulle krypa fram, jag hinner knappt med.
  Idag var vi hos barnmorskan och mätte magen och lyssnade på minis hjärta.
  Magnus har börjat tro att det är en flicka i magen, jag vet inte. Går fort.f på min bild jag fick på Ultraljudet, det KAN ju iofs ha vart en navelsträng eller nått annat, men jag vet inte. Tiden får utvisa :) Spännande igentligen att inte veta till 100 %, vi blir ju lika glada av vilket som. Så länge mini mår bra och är frisk.

  Tänkte slänga upp lite pics. Hoppas på att hinna med det idag, annars blir det imorn.
  Nu ska jag ta tag i detta bloggande igen hade jag tänkt, kommer vara jätte kul att titta tillbaka på sen när bebisen är här. Annars kommer jag ju inte komma ihåg något alls.

  Jag håller just nu på i tvättstugan :) KUL KUL!
  Magnus är och tränar.
  Nu i veckan ska jag 1 gång per dag fixa klart något här hemma :)
  Idag blev det som sagt tvätten. Minis kläder och våra.
  Imorgon får det bli något annat, vi får se vad.
  Några av sakerna ska bli riktigt kul. (då det handlar om att fixa inför minis nedkomst) :) wiii..

  Pappa åker till Gran canaria på onsdag, daniel åker till thailand i februari. Syrran åker till thailand och bali i april...
  JAG VILL OCKSÅ!
  Men jag vill ha barn ännu mera. :) utlandet får vänta.
  Undrar vilken våran första semester kommer bli som familj ?! :)

  Nej nu blev det väldigt många tankar..
  Åter till tvättstugan.! :)

  18-01-10

  Hej hå.
  Dålig uppdatering sista tiden..
  Beror nog mest på bristen av något att skriva om eftersom alla dagar ser nästan likadana ut.
  Men nått kul kanske händer snart :) Bebisdagarna räknas ju :)


  v.33+2

  v.34

  Gravid v. 34

  Bebisen:

  Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

  Jag:

  Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


  Ikväll lägger jag in en bild på magen..
  just nu är jag bara väldigt trött efter gårdagens 30-års fest :)

  v.33

  Bebisen:
  Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

  Jag:
  Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden

  • Förlossningsdatum: 2010/03/06
  • Gravid i vecka 32+2
  • Har klarat av 81% av graviditeten
  • Har 53 dagar kvar till förlossningen

  11-01-10

  Hemma igen, eller det var vi redan igår. Men då levde både jag och Magnus som 2 zombies.
  Kryssningen var jätte mysig, vi umgicks med nära och kära och hade det bara toppenbra.
  Men nu känns det i kroppen att man inte är van att stå och gå så mycket.
  (tyvärr tog jag inte ett ända kort, hade så mycket annat att tänka på).

  Idag har vi vart hos barnmorskan.
  Magen växer precis efter kurvan, hjärtat låter fin fint.
  Imorgon är det Föräldrar Grupp, våran första. Vi får se hur det är.

  Hoppas alla har haft en toppen helg.
  kramar

  - Mars 2009-

  Den 3e mars åkte vi till Thailand-Phuket.
  Där mötte vi upp Daniel och Tom.
  I Phuket åt jag min första bananpankaka (mycket gott), såg mina första elefanterna, spelade PLUMP hur mycket som helst, shoppade loss på klänningar och linnen, Åt min första hela fisk, spelade min första runda minigolf på "thai-mark" det är lite speciellt måste jag säga (då dom bygger banorna med sluttningar som inte går att komma förbi), Fick min nemo-hatt. I Phuket firade vi även Lollos födelsedag den 9:e mars, det gjorde vi med en tripp till Fanta-Sea där vi fick se en helt otrolig show med elefanter och alla möjliga djur på scenen. Sista dagen i Phuket gick de andra ut på Full Moon party och jag stannade inne. (Tack gode gud för det, eftersom våran taxi skulle komma 6 på morgonen)

    


  Den 11:e Mars åkte vi vidare till Khao Lak, där badade vi i jätte häftiga vågor. Träffade några svenskar som vi snackade med några kvällar ute på balkongen tillsammans med några öl. Vi åkte på våran första snorkeltur ute vid Similan Öarna, det var bland det häftigaste jag har gjort i hela mitt liv. Såg de sötaste hundvalparna som någonsin funnits typ.

    

  Den 17:e Mars bar det av till Koh phangan för fest fest fest.
  Det blev även utflykt med moppar, träffade även Tessi och Sandra som vi gott i samma skola som hemma i Sverige.

      den 23:e Mars åkte vi över till Koh Samui och festade med dessa härliga människor.
  Det blev även till att se Job2Do Live :)  26:e Mars blev det dags för Koh Tao.
  Där blev det restaurang mys, Minigolf och bowling, och Snorkling på HÖG nivå.

  30Mars - 2April Spenderade vi i Bangkok.
  Det bestod av SHOPPING!!!
   
  Och Mc Donald´s :)


  Den här tiden i mitt liv kan du även läsa om i Resan 2009 här på sidan i Kategorier.

  hej hopp

  igår hände det inte så mycket. :) som vanligt.
  va ute med hundarna i dunder kylan och promenerade en hel del. Det satte sina små spår i min kropp känner jag idag.

  Magnus är ledig idag, imorn ska vi på kryssning.
  Så kameran är på laddning och väskan ska packas. Sen bär det av imorgon.
  Ska bli kul att komma iväg lite.

  Annars idag så tror jag inte att så mycket händer.
  Nästa vecka däremot blir det mer roligt att se fram emot. Besök hos Barnmorskan och Föräldrar grupp :)
  Ska bli spännande.

  Får se om jag orkar knepa ihop Mars 2009 Sen, det vore dags för det.
  Hela denna månad spenderades i Thailand. Så håll i hatten!

  06-01-10

  Ja gårdagen såg ut som efter planerna. Sophie kom hit och vi kollade på film.
  Sen sov vi.
   Idag har jag och magnus mest tagit det lugnt, fick lite besök av åsa , markus, nemo och ebba :) lilla tyfus var också med.
  Vi fikade och spelade wii.

  jag har svårt att sova.. önskar att någon ville hjälpa mig :)
  att räkna får funkar inte för mig...:)

  Kramar

  05-01-10

  Igår låg jag vaken och kunde inte somna, började titta på A Walk to Remember. ;) Grymt bra film.. iaf halva, hann inte se mer då jag blev trött och gick och la mig.

  Sov länge idag med, men jag blir inte helt utvilad hur mycket jag än sover nu för tiden.
  Idag har jag mått lite illa.. det trycker på helt fel ställen i magen idag :(

  Ikväll kommer nog Sophie hit medans Magnus går till totte, vi har "tjejkväll" med skräckfilm tänkte vi, och dom har ÖL kväll :P Blir nog mysigt. Om jag inte blir för rädd.. jag och skräck går inte riktigt ihop då jag alltid inbillar mig att det kommer hända mig sen :) haha..

  kram

  -Februari 2009-


  Den 3-5 Februari satt jag i luften, 36 timmar tog det för oss att flyga ner till Nya Zeeland.
  Vi mellanlandade lite snabbt i London och LA på vägen ner. Fy fan vilken resa, jag trodde aldrig att jag skulle bli människa igen.
  I Nya Zeeland så fick vi uppleva och se saker jag aldrig kunnat drömma om.
     
     
     

  Den 19 Februari mellanlandade vi i Sydney :) Då tog vi oss en titt på Opera huset


  Därefter flög vi vidare till Malaysia.
    

  Nya Zeeland är verkligen ett land som har satt sina spår i mitt hjärta.
  Är det något land jag verkligen rekomenderar någon att besöka så är det just Nya Zeeland.
  DÄR FINNS ALLT. Landet då dina drömmar blir till verklighet.
  En vacker dag ska jag tillbaka! Det är ett som är säkert.

  Vill du läsa om hela Resan 2009 så finns den under kategorier här på sidan.
  Det är några sidor långt, men det är bara att klicka sig tillbaka från början och sen bara njuta av god läsning och fina bilder! :)

  Jag kan inte sova..

  jag kan inte sova.
  Det snurrar mycket tankar i huvudet nu för tiden.
  Mycket handlar såklart om "hur känns det att föda barn"?
  "hur lång tid är det kvar"?
  "kommer allting att gå bra"?!

  Ja ni fattar.

  så jag tänkte väll försöka fortsätta sammanfatta mitt förra år lite.
  kram

  04-01-10

  Idag har det inte hänt så mycket. sov väldigt länge idag, men det kände jag att jag behövde.
  Nu börjar det trycka på mer och mer i ryggen. Går som en pinne ;)
  Har tvättat massa kläder idag och vart ute och släppt enya i snön så hon fick busa lite med Gibson.
  Snart är baby hemma då ska vi nog fortsätta kolla på 16 & Pregnant.. Riktigt bra, men sorgligt.

  Fick tillbaka kameran igår. Och då blir det väll lite bilder nu då som jag har lovat ;)

  Enya ute i snön.


  Jag doppar mandelmassabollar i blockchoklad ;) på julafton


  "Mini´s" säng! :)


  Barn rummet just nu med alla "mini´s" saker.
  I veckan tänkte jag börja fixa iordning där lite mera. :) Man vet ju aldrig när det blir dags.


  Jag och "mini" på nyårsafton. v. 30+5
  03-01-10

  Idag har vi tagit det lugnt mest, vi fick besök av Åsa, Markus, Nemo och Blenda idag.
  Magnus, Markus och hundarna gick ut och sprang medans jag, Åsa och Nemo satt inne i värmen.
  Vi kopplade in vårt Nintendo Wii igen och det var kul att åter igen spöa skiten ur Magnus :P
  Blir mer skrivande imorn, nu ska jag in och läsa för Magnus.. Vi har kommit en bra bit på sista Twilight nu :) Wohoo..
  kram

  -Januari 2009-

  Förra nyåret firades ute på Ingarö där vi bodde då.
  Vid 12 slaget badade vi jacuzzi ute på magnus mammas tomt, så vi hade väll 35 grader varmt eller något :)  Jobbade massa på förskolan, planerade massor inför min och syrrans stora resa och mös med våra underbara grannar Johanna och Johannes :) I slutet av 2008 fick vi reda på att dom skulle bli föräldrar i Augusti :) Wiii..

  Den här bloggen startades även :) Så Grattis bloggen 1 år ;)

  Sista dagen i Januari hade vi våran avskedsfest hemma hos syrran i tumba.

  v.32

  V.32
  I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå. Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet. Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

  Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt. Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

 • Förlossningsdatum: 2010/03/06
 • Gravid i vecka 31+0
 • Har klarat av 77% av graviditeten
 • Har 62 dagar kvar till förlossningen
 • 02-01-10

  Gårdagen och Dagen idag har sett rätt lika ut.
  Promenader med hundarna ute i snön, film tittande och bokläsning.
  I morse såg jag och Magnus på The Hangover :) Den var riktigt bra!
  Igår kväll såg vi på Mr Bean som gick på tv. Vi skrattade så vi fick ont i magen.

  Ny vecka idag för lilla bebisen. Vecka 32 är redan här. Vart tar tiden vägen ?
  8 Veckor kvar. + - hit och dit så man har ju ingen aning om när det blir. Kanske redan nästa vecka ?! Hoppas inte, men man kan ju faktiskt aldrig veta när det kommer att ske.
  Blir ett litet inlägg om bebisens utveckling i magen också ska ni se. :)

  Just det, vet inte om jag skrev det igår?! Men vi glömde våran kamera hos Åsa Och Markus på nyårsafton så jag vet inte när det kommer in nya bilder :P kanske får fota med mobilen i några dagar annars !? Kul! haha.

  Idag har jag även börjat kladda ner ett förlossningsbrev! Någon som har erfarenheter av det ?!
  Eller erfarenheter av annat att dela med sig av. Bla Smärtlindring, ställningar m.m. att tipsa om?
  Svårt att veta när man aldrig fött barn hur man vill att det ska gå till. Tacksam för svar :)

  Massa kramar!

  Gott Nytt År !

  Jaha, då var den 1 januari 2010.
  I år ska jag och Magnus bli föräldar, så jag tror att detta år kommer bli det bästa någonsin.
  Ser fram emot alla nya saker och erfarenheter som kommer att vänta oss.
  Börjar med att berätta att vi igår hade en kanon kväll, den började med Skagen mackor och mys med Magnus.
  Sen vid 18:30 bar det av emot Björnlunda där det nya året skulle firas in med våra underbara vänner Åsa och Markus.
  Markus bror och hans tjej var där, och sen Självklart Ebba och lilla Nemo!
  För att inte heller glömma alla söta hundarna, Enyas mamma och syster och sen de 3 busiga Chihuahua hundarna Ebola, Malaria och Tyfus ! ;)

  Ska försöka sammanfatta året som har gått.
  Börjar med att slänga in listan som så många andra har svarat på, sen tänkte jag försöka mig på en egen sammanfattning utav detta underbara år, men det får bli i ett annat inlägg :) MED MASSA HÄRLIGA BILDER!

  2009

  1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag reste jorden runt med min syster och jag blev gravid :) Dock EJ på samma gång! ;)
  2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöftet var att sluta röka. Höll det i 11 av 12 månader :) det tycker jag är bra!
  3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jaa :) Underbara Johanna fick sitt lilla mirakel MAX :)
  4. Dog någon som stod dig nära? Magnus farfar dog tyvärr :(
  5. Vilka länder besökte du? om man räknar med att stå på marken i länder så var det England, USA, Nya Zeeland, Australien, Malaysia och Thailand, även Österike. :)
  6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Massa mys med bebisen på utsidan av magen :)
  7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Den 3 feb och Den 6 Juli 
  8. Vad var din största framgång 2009? Blev väldigt resvan och jag blev gravid
  9. Största misstaget? Att inte träffa mina vänner lika mycket som jag har velat
  10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Njee.. Men har haft riktigt jobbigt med foglossning nu under graviditeten
  11. Bästa köpet? Flygbiljetterna som tog oss jorden runt :)
  12. Vad spenderade du mest pengar på? Resan som jag och bigsister gjorde ! (det bästa jag har spenderat pengar på i hela mitt liv)
  13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När vi fick veta att vi skulle bli föräldrar,när vi skrev på kontraktet på våran fina lägenhet, när AIK tog SM-GULD!. DET som gjorde mig allra gladast var när vi fick se liten i magen för första gången.
  14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? amy macdonald - this is the life
  15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? GLADARE! :)
  16. Vad önskar du att du gjort mer? Träffat vänner
  17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inget tror jag!
  18. Hur tillbringar du julen? Med Magnus hemma hos min kära syster. Älskade mami var även där!
  19. Blev du kär i år? Kärleken blir större och större för varje år med min prins
  20. Favoritprogram på TV? Grey´s Anatomy & One tree hill
  21. Bästa boken du läste i år? Alla Twilight
  22. Största musikaliska upptäckten? Kings of Leon
  24. Något du fick och önskade dig när du fyllde år? Massa saker till bebisen :)
  25. Något du önskade dig men inte fick? näe?
  26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firade med nära och kära
  27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Absolut inte!
  28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Klänningar, flip-flops och bikini!
  29. Vad fick dig att må bra? Att ta hand om mig själv och andas ny luft
  30. Vilken kändis var du mest sugen på? Channing Tatum som vanligt ;)
  31. Vem saknade du? Johanna Hansson! Vi har träffats på tok för lite i år.
  32. De bästa nya människorna du träffade? Tjejerna ifrån Halmstad som vi lärde känna nere i Nya Zeeland!


  Måste även tillägga... Vila i Frid Andreas, 5 År idag! :(
  Hoppas att ingen har skadat sig allvarligt på de hemska raketerna i år.

  Kramar!
  RSS 2.0