Nu börjar det kännas att man har varit gravid ett tag...

Halsbränna och illamåeende är tillbaka.. :(
Snart bara 8 veckor kvar. Tiden går fort, men vissa dagar känns som allt tar en evighet.
Vill att lillskrutten ska komma nu.

Imorgon är det nyårsafton, det blir en lugn kväll hemma hos några goda vänner.
Kommer passa oss perfekt.

Har fruktansvärt ont i revbenen på höger sida.. högt upp!
Misstänker att det är lillen som trycker på mycket just där. Men det är jobbigt att både sitta och ligga.:(
Roligast av allt är att vi har fått virus på datan, så vi får se hur mycket jag hinner skriva innan den startar om.
Sen kanske den inte vill leva alls. Måste försöka kopiera över så mycket som möjligt till externa hårdisken...
Tänk om allt hinner försvinna :/
ÅNGEST!

Hoppas att alla har haft en god jul och får ett gott nytt år.

Kramar!

v.31

Gravid vecka 31

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud. Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås. Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig. Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

GOD JUL!

Hej alla.
God Jul på er.
Hoppas alla hade en super bra dag igår.
Min var underbar, god mat och sällskapsspel :) MYS!

Idag är det inge roligt väder och jag är trött.
Snart är det nytt år och då ska jag bli mamma :) wiii

4e advent

Igår var Daniel här och vi åt jätte god mat och killarna drack öl.
Totte och Sophie kom också förbi och vi satt och pratade hela kvällen lång.
Förvånansvärt nog satt vi uppe till 3. Jag förstår inte hur jag orkade :) Men mysigt var det.
Imorse kokade vi gröt och åt goda mackor.
Gick ut och släppte hundarna i snön :) dom blev lika glada som alltid. Ska försöka lägga in något kort snart.
När vi skulle förbi upp till totte lite snabbt så halkade jag. Shit va rädd jag blev, som tur var han jag ta emot mig innan jag hamnade på marken, så det ända jag fick ont i var ena handleden. Nu blir det att vara extra försiktig!
När Daniel skulle åka hem hittade vi knappt hans bil. Den var helt täkt av snö och näsan igenplogad.
Efter lite skottning och skrapning så kom han in i bilen. Men Magnus och en jättesnäll man som gick förbi på gatan fick putta putta och putta sen kom han loss.. hihi.. tur att det finns snälla människor!

Nu har vi precis kollat på Män som hatar kvinnor igen. Och det är dags för oss att hoppa i vårt bad :) mys.
hoppas alla har en mysig söndag!

kramar

v.30 =)


Äntligen... 10 veckor kvar :) kan det bara gå fort nu tack..:)
Längtar efter dig så fruktansvärt mycket.

v.30
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka. Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänka på att bebehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

 • Förlossningsdatum: 2010/03/06
 • Gravid i vecka 29+0
 • Har klarat av 72% av graviditeten
 • Har 76 dagar kvar till förlossningen
 • en annorlunda dag.

  vaknade i morse och tittade emot fönstret, klockan var väll 5:30 eller något.
  Hmm va konstigt mörkt det ser ut på halva fönstret tänker jag och drar upp persiennen.. SNÖ? =) på halva fönstret...
  nu är det vinter vill jag lova.
  Skulle även ta mig en kiss, tittar mig i spegeln och tänker.. hmm.. vad röd jag är på kinderna (ungefär så som man ser ut när man vart ute i kylan för länge), jätte varma var dom! Står där i några sekunder, då helt plötsligt ifrån igenstans börjar det forsa blod ur näsan på mig?! jag blev väldigt förvånad och lite skakig med tanke på att jag ALDRIG har blödigt näsblod förrut. Självklart någon gång när man åkt på en "smäll" eller fått en boll där.. men aldrig sådär från ingenstans.. hmmm.. obehagligt.
  Klockan 7 begav jag mig på darriga ben ner till tandläkaren. Ingen som har hunnit sanda än..
  Jag HATAR att gå till tandläkaren, när jag sitter i stolen så ser jag suddigt och det känns som jag ska kräkas. Fy, jag tycker inte om när folk stoppar in för stora föremål i min mun..speciellt inte när dom är vassa och hårda. uscha..
  Sen var det att glida hemmåt igen, snöstorm säger jag bara.. fyfan va det blåser..
  Efter någon timme skulle jag ner till vårdcentralen igen, nu var det dags att skaffa läkarintyg.
  Har en väldigt smärtsam foglossning, detta är inte kul gott folk.
  Och värre lär det bli.
  När jag äntligen var hemma igen så var jag helt slut.
  Började fundera på vad som skulle hända om man ramlade ute, och typ slog sig medvetslös.. då skulle man snöa igen, och inte bli hittad förrän i vår.

  I Pendeltågstrafiken och busstrafiken är det kaos.. som varje år.
  Älsklingen är påväg hem, hoppas bara att han kommer hela vägen, hittills har han väntat på tåget 1 timme.
  Jag och Sophie tänkte sätta på oss termobyxorna nu, gå ut i snön och vara som barn :) NJUTA med andra ord. Någon gubbe lär det inte bli då jag har väldigt svårt att tro att det är kramsnö, men ett par änglar kanske ? =)

  Kramar

  Presentation.. :)

  Nu blir jag sådär tjatig igen :) men jag tycker att det vore så kul att få veta vilka små människor som läser här och vad man vill läsa om.. någon kanske har nån fråga så man kan ha en allra första frågestund :D

  vissa dagar har jag upp emot 40 läsare :) (VILKET GÖR MIG SUUUPERGLAD)
  men jag har ingen aning om vilka ni är :) söker just nu lite nya bloggar att läsa så lämna ett spår :) det vore kul!


  Massa kramar / Madelene

  Försäkringar

  Idag har varit en lugn dag.
  Snön fortsätter falla vilket gör mig riktigt glad.
  2dm hade kommit när jag var ute en stund på dagen. Nu vet jag inte hur mycket som har kommit, men jag hoppas verkligen att det stannar.

  Städade lägenheten idag.
  Sen när Magnus kom hem så fick vi besök från försäkringstjänsten. :)
  Vi pratade försäkringar och tecknade för båda oss, hemmet och lilla bebisen.
  Det känns faktiskt jättebra, konstigt att man har vågat gå utan igentligen.

  Nu på kvällen har vi ätit toast och kollat lite på film.
  Magnus har tränat lite inför sitt TAEKWON-DO prov imorgon :)
  Han måste vara världens gulligaste

  /Madelene

  v.29


  Bebisen

  Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

  Du

  Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter födeln, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

  snö snö snö :)

  I helgen har vi varit uppe hos min pappa på besök. Därav dålig uppdatering.

  Imorse när jag vaknade låg snö och frost äntligen kvar på marken, hoppas att det håller i sig.
  Jag tog på mig kläder och åkte "skridskor" ner till barnmorskan för besök.
  Allt såg bra ut fortfarande och nu har jag börjat få papper om amning och bedövning m.m.
  =/ känns lite skrämmande, men allt kommer säkert att gå jätte bra.
  Nu kallas jag även för höggravid ;) låter otroligt sexigt måste jag säga.
  Men min barnmorska säger alltid att jag är så smärt och fin, ska jag vara ärlig känner jag mig inte heller speciellt stor :)
  MEEN det kan ju ändras de här sista veckorna.. :P

  Nu ska jag göra mig lite lunch och sen kanske kolla lite på någon film :) Vill gå ut också, men väntar nog på att gubben ska komma hem så jag inte halkar eller något :)

  kramar

  Hicka...

  Imorse vaknade jag av att lillen låg och hickade inne i magen :´) känslan var helt otrolig :) mys bebis!

  Har nyss ätit lite tomtegröt och ska snart börja sortera tvätten. Dom bygger om uppe i tvättstugan, och det innebär att bara 1 tvättstuga är i funktion. Detta resulterar i att man får en tvätt tid varannan vecka. Ni kan nog förstå själva hur tvättkorgen ser ut. Suck.

  Igår var kusinen hundvakt . Dom två små dunbollarna är så söta.
  Men dom rök ihop några ggr.

  Jag hann iaf fota i början när dom låg och smaskade på varsitt ben :)

  Magbild

  Nu var det väldans många veckor sen det kom upp en ny magbild.
  Dagens bild.
  Magen v.27+4  Nu ska jag springa upp och hjälpa sophie med valpisarna ! :) idag är dom hundvakt :D jippi!!!

  vart är kylan?

  Vart är minus graderna och snön?
  Nu får det bli skärpning tycker jag. Jag vill ha VINTER!

  Igår var jag, Magnus och Lollo hemma hos Johanna i högdalen. Hon bjöd på en riktig brak brunch ;)
  Köttbullar,ägg,potatis och bacon. Mums.
  Jätte fina lägenheten fick vi se också!

  Efter det skulle Lollo och Magnus spela innebandy i högdalshallen :) Jätte duktiga.

  När vi kom hem var vi så trötta att vi bara lagade mat (nytt recept som förövrigt var GRYMT gott), badade och sen gick vi faktiskt och la oss. När vi låg i sängen skulle Magnus prova om man hörde bebisens hjärta om han la huvudet på min mage, då fick han en spark på örat :P han pussade magen och sa "GODNATT DÄR INNE, Jag älskar dig"... Blir helt tårögd.. Vill träffa dig nu... <3

  "Bara" 3 månader kvar, 88 dagar till Beräknad förlossning.
  Låt tiden gå fort...

  v.28


  BEBISEN:
  Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

  Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

  Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

  JAG:
  Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

  Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


  Idol 2009

  Erik och Tove ska gå vidare, SEN SKA ERIK VINNA HELA SKITEN!!!!

  Myskväll med baby i soffan idag :) Mums!
  Hoppas alla får en bra fredagskväll...
  Det ska vi ha!
  Kramar

  v.27

  Går in i ny vecka imorgon, tänkte bara slänga upp denna veckas info först :)


  magen i v.27.

  BARNET:
  Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

  Vikt 1 kg.

  Mamman:
  Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

  Klåda:
  Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

  Pappa/Partner:
  Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

  Kvällen lider mot sitt slut, och så även jag!

  Jaha, då var det kväll igen.
  Jag och baby har kollat på Bonde söker fru på webbtv eftersom vi missade det igår.
  Sen kollade vi ikapp lite på Paradise också.
  Nu sitter baby och kollar på Kniven mot strupen. Jag sitter här och tycker synd om mig själv. Allt är suddigt, människors ansikten ute på gatan, texten på tvn. Data skärmen, allt blir bara värre och värre varje dag.
  Även om detta kanske har med graviditeten att göra så orkar jag inte ha det så i 3 månader till.
  Jag blir trött och yr.

  Lagade WOK i våran nya panna idag. GUD så gott det blev.. 3 matlådor blev det också!
  Mums.

  Hmm.. blir trött av att sitta här, magen är ivägen och skärmen blir bara suddigare och suddigare. Det har nog med tröttheten att göra också.. Nu blir det sängdags och förhoppningsvis nya tag imorn, då kanske jag kan orka ladda kameran och fota lite av bebiskläderna som Min ÄLSKADE syster har köpt. :)
  Eller vänta.. tror jag har bilden i min mail :p


  GULLIGT VA ? :D hon kommer bli världens bästa moster :D
  För hon är redan världens bästa syster ! <3

  GODNATT!

  Nu är jag trött på...

  Nu är jag trött på det här. Nu är man nästan halvblind också.
  Har inte råd med flera utgifter...

  Dagen igår..

  Till Johanna och Ellinor ! :)
  Som jag sa, sålänge inget allvarligt händer..
  Nu var ju Enya sjuk som jag skrev i inlägget innan, och dagen igår blev väldigt lång.
  Så jag bjuder på gårdagens inlägg idag, och dagens inlägg ikväll :) Det är en bra deal tycker jag!

  Efter veterinärbesöket igår var vi 1600 kr fattigare och vi får förhoppningsvis en lite piggare hund.
  Prat om kastrering kom även upp. Det vore ju faktiskt det allra bästa, men jag skulle så gärna vilja ha en kull med henne först..

  Väl hemma igen började jag göra mig iordning. För att snart åka iväg igen.
  Hann träffa morbror lite snabbt som var på besök hos Totte! GRATTIS TOTTE IGEN PÅ FÖDELSEDAGEN! <3
  Åkte till Älvsjö och mötte Lolli och mami! Så åkte vi till IKEA!
  GUD VAD MED GREJER VI KÖPTE! (Eller mamma köpte) Världens bästa mamma som vill ge julklappar :)

  Bilderna är ifrån IKEAs hemsida, eftersom jag inte har med mig sängen hem.

   

  Spjälskydd :)
  Vi köpte även lite annat smått och gott

  Älskar den hära! HAHA så sööt

  Och självklart en madrass också :)

  Sen är det här lite saker som jag har innan från IKEA! :) kan lika bra visa det här också. Eftersom jag inte har gjort det tidigare.


  Sen köpte jag en ram och 2 nya kuddar!
  + att jag fick en WOKpanna av mamma :)
  tror att jag har fått med allt nu :)

  Igår när jag kom hem så somnade jag innan jag hunnit innanför dörren nästan.
  Det var en lång och händelserik dag!
  Tack mamma och Louise för den mysiga dagen! <3

  Tisdag 1 December

  Nej. idag ska jag införa ett nytt löfte! Ett inlägg och minst en bild varje dag! :) PUNKT!
  Detta kommer jag hålla sålänge inget allvarligt händer.

  Morgonen börjar med en hund som piper lite väl mycket!
  Vi fick snart veta varför, på rundan ute blev det väldigt många kisspauser och även lite mysig vattning diarée.
  Stackars liten, hon han bara in innan hon började springa runt här hemma och kräkas och kissa på sig... :(
  Liiiten, det gör ont i mitt hjärta att du inte kan berätta hur du mår.
  Jag ringde iallafall till veterinären direkt och fick en tid imorgon bitti. Eftersom hon inte har någon feber så sa dom att vi kunde vänta tills dess. Så om inte något annat sker under kvällen/natten så är det det som gäller.
  Vi håller tummarna för att det "bara" är urinvägsinflamation, och inte livmoderinflamation...
  Helst av allt slipper jag helst båda, men som det låter så är det troligtvis något utav det.

  Igår när jag skulle duscha så tackar jag gudarna för att min man stod och tog emot mig.
  Han brukar alltid kliva in i badkaret först eftersom jag vill duscha mycket varmare än honom (då måste han få vänja sig lite först) sen brukar jag komma in. Då jag senaste tiden har haft lite svårt att lyfta upp benet över kanten pga foglossningen så sträcker han alltid ut en hand, och igår hände det som inte får hända när jag är själv. Jag halkade. :( Som tur är så är min man stark och orkade hålla kvar mig i luften och det hela slutade med att jag bara slog i knät väldigt hårt i kanten, men det kunde ju lika bra ha slutat med att jag låg liggandes någonstans med krossat huvud.. okej, förhoppningsvis kommer det aldrig gå så långt. Men det är fan en livsfara att väga 10 kg mer än vad man är van vid och sen stå på halt underlag.
  Det jag ska inskaffa imorgon (även fast jag tänkte att vänta lite) blir HALKSKYDD till badkaret. :) SÅ DET SÅ!

  Efter duschen igår somnade jag sittandes i soffan rakt upp och ner. Hjärtat mitt hade inte mage att väcka mig och efter 30 min vaknar jag av mig själv med ett ryck och säger OJ :) jag somnade visst (och fortsätter att sätta på mig strumporna). Lite öm i nacken var jag, är inte längre van att ha den sovställningen.

  På dagen igår var vi ute och plockade mossa till våran ljusstake. Då fick Enya och Gibson träffas för första gången, det gick jätte bra och dom är självklart redan bästa vänner :)
  Det får bli dagens bilder. :)

  Annars kommer kvällen bestå av film och massa rännande ut med hunden. Förhoppningsvis mår vi alla som vi ska fram till besöket imorgon. Imorgon ska jag även till IKEA med syster och mamma !:) wiii..  Kramar Madelene
  RSS 2.0